Ingredienser för 8 burgare8 hamburgerbröd1 1/2 dl chilisås av ketchup-typ1 sats coleslawPulled chicken900 g kycklinglår med bensalt, peppar1 gul lök2 vitlöksklyftor2-3 kvistar persilja2 msk flytande honung1 dl vitt matlagningsvin1 dl hönsbuljongGör så här:Den här rätten kan du antingen laga i en ungssäker form i ugnen eller i en Omnia-panna som du ställer ovanpå en av gaslågorna.Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg den i önskad gryta. Tillsätt skalad lök, vitlöks¬klyftor och örter. Ringla över honungen, vinet och buljongen.Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen (alt sätt Omnia-grytan på spisen) cirka 1 1/2 timme eller kycklingen är helt mör.Låt svalna något innan du tar upp kycklingen. Dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.Dela och grilla hamburgerbrödet. Servera pulled chicken mellan bröden tillsammans med chilisås och coleslaw.Coleslaw500 gram vitkål eller spetskål (rödkål går också utmärkt)1-2 morötter (valfritt)1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt)1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker1 tsk salt och några varv med pepparkvarnenGör så här:Strimla eller riv kål och morötter fint.Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbete ihop allt med handen och låt några minuter så att kålen mjuknar. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Coleslawen blir bara godare om den får stå över natten. Har du bråttom kan du knåda den strimlade kålen med endast salt och socker några minuter för hand i en bunke så mjuknar den fortare och coleslawen kan serveras med en gång.
Källa: camping.se