• Ingredienser för 8 burgare
    8 hamburgerbröd
    1 1/2 dl chilisås av ketchup-typ
    1 sats coleslaw

    Pulled chicken
    900 g kycklinglår med ben
    salt, peppar
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    2-3 kvistar persilja
    2 msk flytande honung
    1 dl vitt matlagningsvin
    1 dl hönsbuljong

    Gör så här:
    Den här rätten kan du antingen laga i en ungssäker form i ugnen eller i en Omnia-panna som du ställer ovanpå en av gaslågorna.

    Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg den i önskad gryta. Tillsätt skalad lök, vitlöks¬klyftor och örter. Ringla över honungen, vinet och buljongen.

    Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen (alt sätt Omnia-grytan på spisen) cirka 1 1/2 timme eller kycklingen är helt mör.

    Låt svalna något innan du tar upp kycklingen. Dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.

    Dela och grilla hamburgerbrödet. Servera pulled chicken mellan bröden tillsammans med chilisås och coleslaw.

    Coleslaw
    500 gram vitkål eller spetskål (rödkål går också utmärkt)
    1-2 morötter (valfritt)
    1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt)
    1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
    2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
    2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
    1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen

    Gör så här:
    Strimla eller riv kål och morötter fint.

    Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).

    Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbete ihop allt med handen och låt några minuter så att kålen mjuknar. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Coleslawen blir bara godare om den får stå över natten. Har du bråttom kan du knåda den strimlade kålen med endast salt och socker några minuter för hand i en bunke så mjuknar den fortare och coleslawen kan serveras med en gång.

    Källa: camping.se

  • Editera sidan
  • Lägg till ny