• Ingredienser:
    • 2 ägg
    • 25-50 g smör
    • 2-3 dl kokande vatten
    Olika smaksättningar:
    • Kakao
    • Kanel
    • Vanilj
    • Kardemumma
    • Saffran
    • Mynta
    • Citronmeliss
    • Grädde
    • Kaffe
    • Bär
    Gör så här
    1. Koka upp vatten.
    2. Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen.
    3. Stoppa i äggen och smaksättning.
    4. Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder.

    Denna går att använda både kall och varm.

    För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.

    (Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. )

    Går bra att ha i kaffet också.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny