• Ingredienser

    6 st äpplen

    6 dl mandeldryck eller annan valfri mjölk

    3 st ägg

    6 dl glutenfria havregryn

    2 tsk bakpulver

    3 tsk kanel

    2 tsk kardemumma

    0,5 tsk salt

    0,5 tsk vaniljpulver

    1,25 dl valnötter

    Valfri sötning

    1 dl russin eller….

    0,5 dl lönnsirap

    Instruktioner

    Värm ugnen till 200°C varmluft och smörj en form, ca 20×30 cm (mindre

    lasagneform typ).

    Vispa ihop ägg och mjölk i en stor skål och blanda i havregryn,

    bakpulver, kanel, kardemumma, vanilj och salt.

    Skapa äpplena och om du vll riv hälften grovt och blanda i gröt-smeten.

    Tärna resten – eller tärna alla äpplena. Hacka nötterna och rör i dom i

    smeten.

    Häll blandningen i bakformen och grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter,

    tills den är lätt gyllene brun.

    Servera direkt eller förvara i kylen och ta fram en porton åt gången och

    värm på.

  • Editera sidan
  • Lägg till ny