Ingredienser
6 st äpplen
6 dl mandeldryck eller annan valfri mjölk
3 st ägg
6 dl glutenfria havregryn
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1,25 dl valnötter
Valfri sötning
1 dl russin eller….
0,5 dl lönnsirap
Instruktioner
Värm ugnen till 200°C varmluft och smörj en form, ca 20×30 cm (mindre
lasagneform typ).
Vispa ihop ägg och mjölk i en stor skål och blanda i havregryn,
bakpulver, kanel, kardemumma, vanilj och salt.
Skapa äpplena och om du vll riv hälften grovt och blanda i gröt-smeten.
Tärna resten – eller tärna alla äpplena. Hacka nötterna och rör i dom i
smeten.
Häll blandningen i bakformen och grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter,
tills den är lätt gyllene brun.
Servera direkt eller förvara i kylen och ta fram en porton åt gången och
värm på.