• Linda's pasta med fläskfile´och ädelostsås.
    Antal per/st 4 Tillagningstid 30 min
    Ingredienser:
    • 1 gul lök
    • 6-8 hela grönpepparkorn
    • 1 buljongtärning
    • 2-3 msk whiskey/eller cognac
    • 2-3 dl grädde
    • 1 fläskfile´, eller annat kött
    • 1 stor bit ädelost
    • salt/vitpeppar
    • bandspaghetti
    • grönsallad till servering

    Beskrivning:

    Strimla köttet och löken. Fräses i margarin eller olja,krossa grönpepparkornen och blanda med köttet och löken.
    Häll över whiskey och låt den dra in i köttet ett par sekunder. Lägg i buljongtärningen och häll över grädden.
    Blir såsen för tunn kan man reda av den med lite mjöl och vatten. Salta och peppra efter behag.
    Koka i hop såsen i 5-7 min. Riv ner ädelosten strax innan serveringen, den skall ej koka bara smälta ner i såsen.

    Servera med bandspaghetti eller pressad potatis och en god grönsallad.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny