• 4 port
    • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
    • 1 pkt bacon, ca 140 g
    • 1 dl hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
    • 1/2 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar
    Ugnsbakade grönsaker:
    • 1 knippe färsk lök
    • 2 rödlökar, ca 150 g
    • 1 knippe färska morötter, ca 300 g
    • 4-6 potatisar
    • 2 msk smör
    • 1 tsk gourmetsalt
    Wasabismör:
    • 50 g smör
    • ca 2 tsk wasabi (eller 2 msk riven pepparrot)
    • 2 krm salt
    GÖR SÅ HÄR

    Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter.
    Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare.
    Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°.
    Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan.
    Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen.
    Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny