• 4 port
    • 500 g fiskfilé, t ex lax, hälleflundra, marulk, havskatt, kummel
    • 100 g smör
    • 1 msk pressad citron
    • 1 tsk salt
    • 1 krm vitpeppar
    Kryddsmör:
    • 50 g rumsvarmt smör
    • 3 bitar hackade marinerade soltorkade tomater
    • 1/2 dl hackad basilika
    • eller 2 tsk torkad
    • 1 pressad vitlöksklyfta
    • 1 krm salt
    GÖR SÅ HÄR
    Blanda smöret med tomater, basilika, vitlök och salt. Låt det stelna i kylen.
    Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä upp den på spett.
    Blanda det smälta smöret med citronsaft, salt och peppar. Pensla fisken med blandningen.
    Grilla spetten 6-8 min i ugn eller över glöd.
    Servera spetten med kryddsmöret, grillat vitlöksbröd och sallad.

    Tips: Kryddsmöret förbereds helt. Fiskspetten kan förberedas fram till grillning.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny