• Morotssoppa med citron och ingefära
    Ett recept hämtat från Tre_tjejer_i_köket.

    du behöver:
    • lite smör att steka med
    • 1 finhackad gul lök
    • 2 tsk finriven färsk ingefära
    • 2 pressade vitlöksklyftor
    • 1 tsk sambal oelek
    • 6 hg morötter i ca 2,5 cm skivor
    • 675ml kycklingbuljong
    finrivet skal från en citron
    ca en halv dl matlagningsgrädde
    finklippt gräslök för garnering
    så här gör du:
    1. Smält smör i en stor kastrull. Fräs löken ett par minuter. Lägg i ingefära och vitlök .
    2. Häll i morotsskivor och fräs ett par minuter. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det puttra tills morötterna har mjuknat.
    3. Gör citronkrämen att ringla över soppan genom att blanda grädde och citronskal.
    4. Mixa morotssoppan. Salta och peppra. Smaka ev av med lite mer ingefära och sambal oelek.
    5. Ringla citronkrämen över soppan precis innan servering och klipp gräslök ovanpå.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny