Gör så här
Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta.
Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ut och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt.
Blanda det frästa med köttfärsen.
Tillsätt öl, fond, de krossade tomterna, chipotlepaste, jalapeno, spiskummin, anchochilipulver och kidneybönor. Salta och peppra.
Låt småkoka i 15 minuter. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalapeno- och chipotlemängden.
Blanda ner pomatpurén och koka i ytterligare 30 minuter.
Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter.
Chili con carnen ska vara ganska fast.
Servera den med lite riven ost, majschips, en klicka gräddfil, sallad och en kall öl.
ICA Buffé nr 8 2001
Modifierad med mer (2 burkar) kidnybönor.