• Ingredienser
    Portioner: 8
    • 1 kg nötfärs, gärna grovmalen
    • 1 paket bacon (140 g)
    • 4 gula lökar
    • 3 vitlöksklyftor
    • 3 röda paprikor
    • 50 cl julöl eller annat mörkt öl
    • 2 msk vilt- och kantarellfond
    • 1 burk krossade tomater /400 g)
    • 2-3 msk chipotlepaste
    • 1 1/2-2 msk hackad, inlagd jalapeño
    • 1 tsk malen spiskummin
    • 2 msk chilipulver anchostyle
    • 4 msk tomatpuré
    • 3 burk kidneybönor (400 g)
    • 1/2 kruka färsk oregano
    • rapsolja att steka i
    • salt & svartpeppar
    Gör så här

    Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta.
    Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen.
    Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ut och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt.
    Blanda det frästa med köttfärsen.
    Tillsätt öl, fond, de krossade tomterna, chipotlepaste, jalapeno, spiskummin, anchochilipulver och kidneybönor. Salta och peppra.
    Låt småkoka i 15 minuter. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalapeno- och chipotlemängden.
    Blanda ner pomatpurén och koka i ytterligare 30 minuter.
    Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter.
    Chili con carnen ska vara ganska fast.
    Servera den med lite riven ost, majschips, en klicka gräddfil, sallad och en kall öl.

    ICA Buffé nr 8 2001
    Modifierad med mer (2 burkar) kidnybönor.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny