• Denna kycklingsoppa värmer gott med kryddor från det Kreolska köket.
    • 250 g strimlad kyckling
    • 150 g skivad gul lök
    • 1 liter hönsbuljong
    • 1 dl apelsinjuice
    • 2 dl creme fraiche
    • 100 g tunt skivad purjolök
    • 100 g tunt skivad morot
    • 1,5 tsk salt
    • 50 g äggnudlar
    • 1 msk cajun krydda
    Fräs lök och kyckling en stund i lite olja eller margarin, så att kycklingen ser färdig ut och löken lätt genomskinlig.
    Blanda i resten av ingredienserna, krossa nudlarna lätt, och koka ett par minuter tills nudlarna är mjuka.
    Serveras med fördel till vitlöksbröd och ett gott öl.
    Så här blandar vi en riktigt god cajun krydda från det spännande köket i New Orleans.
    • 3 msk paprikapulver
    • 2 msk timjan
    • 1 msk sellerisalt, kan vara svår att få tag i men det går lika bra med vanligt salt.
    • 1 msk italiensk salladskrydda
    • 2 tsk kajennpeppar
    • 1 msk vitpeppar
    • 2 tsk svartpeppar
    • 2 msk vitlöksalt
    Blanda alla kryddor och förvara den torrt. Denna cajun passar bra till allt.
  • Editera sidan
  • Lägg till ny