- 8 st ägg
- 1 kruk(or) ramslök eller ca 50 g
- 100 g spenat
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 200 g tunt skivad bacon
- 4 skiva(or) vitt surdegsbröd
- 50 g smör
- flingsalt
Skär ner baconskivorna i mindre bitar och stek bitarna tills de är krispiga. Bryt ner brödskivorna i mindre bitar och stek knapriga i smöret. Blanda bröd och bacon i en liten bunke och ställ till sidan.
Hetta upp en kastrull med 1 msk rapsolja och lägg sedan i den tvättade spenaten. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vinäger och salt efter smak. Mixa med en stavmixer till en slät kräm.
Hetta upp saltat vatten i en stor kastrull tills det sjuder. Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Låt äggen ligga i det heta vattnet i ca 4 minuter eller tills vitan är fast och gulan fortfarande rinnande.
Stek ramslöken i en het stekpanna i lite rapsolja och salta lätt med flingsalt.
Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd. Garnera med stekt ramslök.