• Ingredienser
    • 8 st ägg
    • 1 kruk(or) ramslök eller ca 50 g
    • 100 g spenat
    • 2 msk kallpressad rapsolja
    • 1 tsk vitvinsvinäger
    • 200 g tunt skivad bacon
    • 4 skiva(or) vitt surdegsbröd
    • 50 g smör
    • flingsalt
    Så lagar du
    Skär ner baconskivorna i mindre bitar och stek bitarna tills de är krispiga. Bryt ner brödskivorna i mindre bitar och stek knapriga i smöret. Blanda bröd och bacon i en liten bunke och ställ till sidan.
    Hetta upp en kastrull med 1 msk rapsolja och lägg sedan i den tvättade spenaten. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vinäger och salt efter smak. Mixa med en stavmixer till en slät kräm.
    Hetta upp saltat vatten i en stor kastrull tills det sjuder. Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Låt äggen ligga i det heta vattnet i ca 4 minuter eller tills vitan är fast och gulan fortfarande rinnande.
    Stek ramslöken i en het stekpanna i lite rapsolja och salta lätt med flingsalt.
    Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd. Garnera med stekt ramslök.
    Källa: Tareq Taylor
  • Editera sidan
  • Lägg till ny