Ingredienser 4 port
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- 4 dl bovetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 dl iskallt vichyvatten eller mineralvatten
- 100 g smält smör + lite smör till järnet
- ca 1 burk smetana, 50 g löjrom, inlagd rödlök, dill
- 2 st rödlökar
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Så lagar duVispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Vispa ner vatten och smör. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera med löjrom, lök, smetana och dillvippor.Inlagd rödlök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp ättikspriten, sockret och vattnet och låt det svalna något. Lägg i lökskivorna i den ljumma lagen och låt stå i cirka 1 timme.